Talas 34 farklı noktada ‘kent’e dönüşüyor!
KAYSERİ (İGFA) –Kayseri’nin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin özel açıklamalarda bulundu.
Talas’taki kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Lider Yalçın, “Bir insan arabasını 40 yıl kullansa ve sonra aldığı yere götürse ‘Bu eski, bana yenisini ver, bu’ diyor. Bu benim hakkımdır’ diyerek saçma da olsa kentsel dönüşümü bu tarz bir şeye benzetiyorum. Kentsel dönüşümde bu nasıl oluyor? Devlet diyor ki: ‘Gidin müteahhit bulun, anlaşın ve belediyeye gidin. Belediye emsal olarak arazinizi ikiye katlayacak. Belediyeden aldığınız bu hakkın yarısını müteahhide verin, müteahhit size ev yapsın.’ Yani 40 yıldır yaşadığı evi aynı şekilde metrekaresine sıfır konut alıyor. Bu arada evin yapımında harcanan zamanın kirasını devlet ödüyor. Böyle bir devlet olamaz. Vatandaşlarımız bunu çok iyi değerlendiriyor ama değerlendirmekten çekinenlerin böyle bir fırsatı kaçırmaması gerekiyor. 1400 ev sahibiyle iletişim halindeyiz. Hem devlet hem de belediye bu bahisin garantisini veriyor, şu ana kadar herhangi bir düşünce de yok.” terimleri kullandık.
“DEPREMDE İLÇE OLARAK üzerimize düşeni yaptık”
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan ve ‘Yüzyılın Felaketi’ olarak nitelendirilen sarsıntılara değinen Önder Yalçın, “Allah bir daha göstermesin. 6 Şubat saat 04.17’den sonra Valiyi aradım. 04.20’de görüştüm. Valimizle birlikte hızla AFAD’a taşındık. Ortada 4 adet portatif mutfağı çıkardık, depremzedeleri kurtaracak halkın çay, çorba ihtiyacını karşılamaya çalıştık. O gün de devam ediyoruz. Kardeş olduk. Kahramanmaraş’ın iki ilçesi ile. Bir tanesi Elbistan obur Onikisubat. Onikisubat. Maddi desteklerimiz devam ediyor. Elbistan’da bize verilen görev 300 konut, 21 dükkan ve alışveriş merkezinden oluşan konteyner yaşam kenti kurmaktı. Çok şükür oldu. hala devam ediyor.Geçen tatilde çocuklara bisiklet ve top taşıdık.Yardım etmekten mutluluk duyuyoruz.Kardeş kardeşe yaptı denmez ama hepsini Türkiye’ye en yakın il olan Kayseri’de sanayici, iş adamı ve memurlar bir şey yaptı. Biz üzerimize düşeni yaptık.” dedi.
SPORDA ÖRNEK…
Uluslararası yamaç paraşütü mesafe yarışına da ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Geçen hafta yamaç paraşütü mesafe yarışması vardı. Bu yarışma uluslararası düzeydeydi. 150 yarışmacının 30’u yurt dışından, bir kısmı ise yurt dışından katıldı. İran’dan gelenler ise “Yamaç paraşütüne çok uygun birçok parkur var, bunlardan biri de Ali Dağı. Ali Dağ artık havacılığın önemli bir ismi. Ali Dağ ve tesisleri yamaç paraşütü, yelkenli kanat, model uçak ve daha birçok şey için kullanılıyor” dedi.
Kütüphane üretiminin hızla devam ettiğini kaydeden Lider Yalçın, “Hem hayırseverlerimiz hem de kurduğumuz kütüphaneler devam ediyor. Ortadaki her caminin altına kütüphane yapıyoruz. Şu ana kadar 4 camiye kütüphane yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında da 100 kütüphane kurmaya devam edeceğiz. Kütüphane yapıyoruz. 50 tanesinin materyallerini tamamladık, 9 Ekim’e kadar tamamlamış olacağız. Bu bizim yapmamız gereken bir zorunluluktu. Üniversite şehri olduğumuz için iki üniversitenin üstünde bir ilçedeyiz. İlçemiz öğrencilere, akademisyenlere ve halkımıza yönelik sosyal aktivitelerle, konserlerle, çocuk şenlikleriyle dolu. Dolu dolu geçiyor” dedi.